Søkemotoroptimalisering

En vei til økt synlighet med SEO

Hva er SEO godt for?

SEO bidrar til å forbedre synlighet, trafikk, brukeropplevelse og konverteringer på nettstedet ditt. Det hjelper deg med å nå målgruppen din mer effektivt, bygge nettstedets autoritet og oppnå forretningsmål.

Når folk søker etter relevante søkeord eller setninger, ønsker vi å sikre at nettstedet ditt dukker opp på de øverste plassene i søkeresultatene.

90% av nettsider får nemlig ingen trafikk fra Google!

Har du “Googlet” det?

Organisk trafikk står for 53% av global trafikk til nettsider, og 70-80% av brukere ignorerer betalte ads.

93% av alle aktiviteter på nettet starter med en søkemotor.

Majoriteten av alle kjøp også i Norge begynner med at noen søker på nett. I Q1 2021 hadde 4 av 5 nordmenn handlet på nett.

Å rangere høyt på disse søkene er viktig, da de 5 øverste plasseringene får 69% av alle klikkene. Mindre enn 1% av klikkene går til side 2.

Klikk her for å se hvor stor andel av kjøp innenfor ditt marked i Norge ble utført direkte på nett i 2022.

Økt Synlighet

Bli sett når kundene søker etter produkter og tjenester som du leverer.

Brukeropplevelse

Ved å tilby en god brukeropplevelse, oppfordrer du besøkende til å bli lengre på nettstedet ditt, utforske mer innhold og øker sannsynligheten for konverteringer.

Konkurransefortrinn

Skil deg ut i markedet og styrk din digitale tilstedeværelse. Kapre en niche eller kjemp for ditt marked.

Langsiktige resultater

Nyt vedvarende organisk trafikk og konverteringer uten å måtte betale for hver eneste klikk. Når nettstedet ditt oppnår høy rangering i søkeresultatene, kan posisjonen opprettholdes over tid med riktig vedlikehold og oppdateringer.

Gevinsten av søkemotoroptimalisering

Analyse

search engine optimization seo

Nøkkelord

En grundig nøkkelordanalyse hjelper oss med å identifisere de mest relevante og søkte ordene innen din bransje.

- Identifiser nøkkelord
- Analyser søkevolumet og konkurransen
- Vurder relevanse
- Tilpass ulikt innhold for brede og spissede nøkkelord

Konkurrenter

Konkurrentanalyse gir verdifull innsikt i hvordan dine konkurrenter presterer på nettet og hva vi kan lære av dem. Hva de gjør riktig, hva som fungerer for dem, og hvordan vi kan forbedre din egen rangering og synlighet.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handler om å optimalisere nettstedets tekniske elementer for å forbedre synlighet, brukeropplevelse og rangering i søkemotorresultatene. Vi identifiserer problemer med nettsiden og utøver potensielle forbedringer.

Grunnsteinene for innholdet

Digital markedsføring

Digital markedsføring refererer til en rekke ulike strategier som brukes for å markedsføre produkter eller tjenester på digitale plattformer.

Med digitale strategier kan bedrifter nå kunder over hele verden, og tilpasse markedsføringen til deres spesifikke interesser og behov.

Nettside

Nettsiden er ditt hjem på nettet og en sterk søyle for digital markedsføring.

Vi passer på at annonser på søkemotorer knyttes til SEO for nettsiden, og mediekampanjer på sosiale medier tilpasses og ledes til en landingside.

Nettsiden er der konverteringene skjer, og blir knyttepunktet for bedriften og dine kunder.

Innhold

Når du først er blitt sett så er det viktig med fangende innhold.
Det er ikke bare å ha et nettsted med god design og funksjonalitet, men også ha relevant og engasjerende innhold som tiltrekker seg besøkende og forsterker din SEO.

Bilder og video er essensielle elementer i alle annonser og landingssider.

FAQ

FAQ

SEO står for Search Engine Optimization, og det refererer til praksisen med å optimalisere nettstedet ditt for å forbedre synlighet og rangering i søkeresultatene på søkemotorer som Google. Målet er å tiltrekke organisk trafikk og øke eksponeringen av ditt nettsted for relevante søkeord og søkefraser.

Faktorer som påvirker SEO inkluderer nøkkelord, nettstedsstruktur, lenkeprofil, innholdsrelevans, brukeropplevelse, mobilstøtte, sidehastighet, teknisk optimalisering og mer. Alle disse faktorene bidrar til å bestemme hvordan søkemotorer vurderer og rangerer ditt nettsted.

Tidslinjen for å se resultater fra SEO kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert konkurransesituasjonen, bransjen og søkevolumet for dine målrettede søkeord.

Enkelte områder som lokal SEO og Google Bedriftsprofil kan gi store forbedringer fra små og raske endringer.

Generelt sett kan det ta flere måneder før du ser betydelige resultater. SEO er en langsiktig strategi som krever kontinuerlig innsats og oppdateringer.

I en analyse fra Ahrefs gjort på 2 millioner søkeord, kommer vi fram til at det tar i gjennomsnittet 2+ år for å nå førstesiden på Google.

Lokal SEO er en strategi innenfor søkemotoroptimalisering som fokuserer på å forbedre synligheten og rangeringen av et nettsted i lokale søkeresultater. Målet er å øke lokal trafikk, drive besøkende til fysiske steder og forbedre virksomhetens synlighet blant potensielle kunder i et bestemt geografisk område.

Fokusområder for dette er Google Business profilen, riktig kontaktinformasjon, anmeldelser og lokale søkeord.

Det er mulig å gjøre SEO selv hvis du har kunnskap og ressurser til å lære og implementere beste praksis. Imidlertid er SEO et komplekst felt som krever kontinuerlig læring og oppdatering.

Å ansette et profesjonelt byrå kan gi deg ekspertise, ressurser og tidsbesparelser, spesielt hvis du har begrensede ressurser og ønsker å oppnå best mulige resultater.

On-page SEO fokuserer på å optimalisere innholdet og strukturen på selve nettstedet ditt, mens off-page SEO fokuserer på å forbedre nettstedets autoritet og omdømme gjennom lenkebygging og andre eksterne faktorer.

En metabeskrivelse er en kort beskrivelse av innholdet på en nettside som vises i søkeresultatene.

Lenkebygging er prosessen med å skaffe lenker fra andre nettsteder som leder til ditt eget nettsted. Google anser disse som stemmer for at ditt innhold er relevant og nettstedet ditt er verdt å stole på.

 

Autoritet innen SEO handler om å bygge opp tillit for ditt nettsted ved å produsere relevant innhold som tiltrekker seg kvalitetslenker fra andre autoritative nettsteder.

Det er en langsiktig strategi som fokuserer på å bygge opp en sterk og varig tilstedeværelse på nettet ved å tilby informasjon og ressurser som er av verdi for publikum og relevant for din bransje eller nisje.

Det finnes mange verktøy som brukes for å analysere, overvåke og optimalisere nettsider. Her er noen av de mest populære verktøyene:

Google Search Console

Et gratis verktøy som gir deg innsikt i nettsidens synlighet i Google-søk, inkludert hvilke søkeord og sider som rangerer høyest, eventuelle feil eller problemer som hindrer nettstedet ditt fra å bli indeksert og synlig i søkeresultatene.

Matomo

Et gratis verktøy og Google Analytics alternativ som gir detaljert innsikt i nettsidens trafikk og brukeradferd. Med Matomo kan du analysere besøkstall, brukeratferd, konverteringsrate og andre nøkkelindikatorer. Matomo er GDPR compliant i motsetning til V3 av Google Analytics, og har større fokus på personvern.

Google Keyword Planner

Google Keyword Planner er et verktøy som tilbys av Google Ads-plattformen, og er et nyttig verktøy for søkeordforskning og planlegging rundt søkeord. Du kan se statistikk som månedlig søkevolum og konkurransenivå.

SEMrush

Et ledende og betalt verktøy som gir deg omfattende analyse av søkeord, konkurrenter, lenkeprofil og andre SEO-relaterte faktorer.

Ahrefs

Et alternativ til SEMrush. Betalt verktøy som gir deg detaljert innsikt i nettstedets lenkeprofil, søkeord, konkurrentanalyse og mer.

Screaming Frog

Et verktøy som skanner nettsiden din og identifiserer tekniske SEO-problemer som hindrer nettsiden din fra å bli indeksert og rangert høyt i søkeresultatene. Gratisversjonen av programvaren inkluderer stort sett alt man behøver og gir en grundig analyse.

La oss ta en prat